Nachos Grande
Nachos Grande gluténmentesen!
Egyik barátom édesanyja rendszeresen készíti fiának ezt a csemegét, amit mindig megvámolok, ha hoz magával a Balatonra találkozásaink alkalmával. Elkértem a receptjét és azóta sokszor az asztalra kerül nálunk is :-)
Hozzávalók:
- Tortilla chips,
- 20 dkg darált marhahús,
- őrölt kömény,
- 1 doboz konzerves paradicsom (vagy házi ketchup),
- oregánó,
- őrölt chili,
- só, bors,
- 1 fej vöröshagyma (vagy újhagyma),
- hegyes erős paprika,
- tejföl,
- reszelt sajt.
Elkészítés:
Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük oregánóval, köménnyel, chilivel. Az utóbbit csak kis adagokban, kóstolgatva adjuk hozzá, nehogy túl erős legyen.
A konzervparadicsomot nagyobb darabokra vágjuk, levével együtt a húshoz adjuk és tovább főzzük.
Összerakjuk a nachos tálat: a tortillát leszórjuk az aljára, rámerjük a marhahúsos paradicsomos szószt, majd tejfölt tesszük rá és megszórjuk reszelt sajttal.
150 fokos sütőben 10 percre átforrósítjuk, míg a sajt ráolvad.
Forrón szervírozzuk erős paprikával és hideg tejföllel.
