Linzer

2016.12.05

Magdi mama karácsonyi "kerék" sütije, ahogy a kisfiam hívja :-)
Gluténmentes, tejmentes.
Hozzávalók:

-600 g rizsliszt
https://eletfa.eu/termek/barbara-rizsliszt-500-g/
-1 cs (12 g) sütőpor
https://eletfa.eu/termek/mester-sutopor-200-g/
https://eletfa.eu/termek/dia-wellness-sutopor-250-g/
-1 cs (10 g) vaníliás cukor
https://eletfa.eu/termek/dia-wellness-vanilias-cukor-250-g/
https://eletfa.eu/termek/vanilias-cukor-200-g/
-300 g porcukor
https://eletfa.eu/.../dia-wellness-porcukor-helyettesito-500-g/
-1 csipet só
https://eletfa.eu/termek/natur-himalaya-finom-feher-500-g-2/
-250 g Vénusz sütőmargarin
-2 tojás
-30 g kakaó

Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, felébe kakaót teszünk. A deszkát liszttel meghintjük, és kis adagokban vékonyra nyújtjuk. A tésztát is folyamatosan lisztezni kell, hogy szépen ki tudjuk nyújtani. Kiszaggatjuk, majd alacsony fokozaton megsütjük. A rizsliszt miatt nagyon törékeny, óvatosan tegyük be és vegyük ki a tepsiből.
Tölthetjük ribizli- vagy baracklekvárral, tetejét díszíthetjük olvasztott csokival, megszórhatjuk porcukorral.