Gluténmentes vizes zsemle
2017.02.09
Hozzávalók 1 zsemléhez:
20 g rizsliszt (vagy 1 ek)
https://eletfa.eu/termek/kenyervarazs-glutenmentes-rizsliszt-1-kg/
20 g lenmagliszt (vagy 1 ek)
20 g burgonyapehely (vagy 1 ek)
https://eletfa.eu/termek/burgonyapehely-200-g-2/
5 g útifű maghéj (vagy 1 ek)
https://eletfa.eu/termek/natur-utifu-maghej-150-g/
2 g só (de lehet kevesebb)
2 g szódabikarbóna
0,5 dl langyos víz
1 tojás
lenmag a tetejére (elhagyható)
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverem, majd a tojást a vízzel elkeverve fokozatosan hozzáadjuk, amennyi szükséges. Annyi kell hozzá, hogy gombóccá formálható legyen. 180 fokos előmelegített sütőben 25 percig sütjük.