Kuglóf recept tortaformában sütve
Gluténmentes, tejmentes
Hozzávalók:
2 tojás
1 ek útifű maghéj
https://eletfa.eu/termek/natur-utifu-maghej-150-g/
150 g Emese süteményliszt
https://eletfa.eu/termek/emese-sutemenypor-400-g/
150 g Vénusz tejmentes vaj
50 g kókuszvirágcukor
https://eletfa.eu/termek/bio-kokuszviragcukor-500-g/
25 g világos nádcukor
https://eletfa.eu/termek/bio-vilagos-nadcukor-500-g/
1/2 sütőpor
10 g vaníliáscukor
https://eletfa.eu/termek/dia-wellness-vanilias-cukor-250-g/
1/2 ek kakaó
https://eletfa.eu/termek/barbara-glutenmentes-20-22-os-kakaopor-300-g/
1/2 ek víz
csipet só
https://eletfa.eu/termek/natur-himalaya-finom-feher-500-g-2/
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a sóval habbá verjük. Sárgáját kikeverjük az olvasztott vajjal, cukrokkal, és a lisztkeverékhez adott sütőport, kakaót fokozatosan hozzá adagoljuk.
Ha alaposan elkevertük, összeforgatjuk a tojásfehérje habjával, vigyázva, ne törjön össze.
190 °C-os előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ha pirol a teteje, érdemes alufóliával takarni. Tűpróbával ellenőrizzük az állagát.
Tetejére tehetünk csokimázat.
Krém
25 dkg kakaó
https://eletfa.eu/.../barbara-glutenmentes-20-22-os-kakaopor-.../
25 dkg nádcukor
https://eletfa.eu/termek/bio-vilagos-nadcukor-500-g/
1 púpos mokkás kanál nescafé
0,8 dl víz
25 dkg Vénusz tejmentes margarin
1 egész tojás
Elkészítés:
Cukrot, kakaót, kávét, vizet összekeverjük és kis lángon sűrűre főzzük. Akkor kész, amikor vízbe csepegtetve már nem folyik szét, szálas marad.
A tűzről levéve belekeverjük a margarint. Folyamatosan kell keverni, amíg fel nem olvad, akkor gyönyörű fényes lesz.
Ha kész, jól elkeverünk benne egy nyers tojást. Hagyjuk jól kihűlni, utána hűtőbe tesszük.
Mielőtt a piskótára kenjük, jól átkeverjük, hogy folyósabbá és fényessé váljon.
