Gluténmentes kovászos szendvicskenyér chia maggal
Dobos Bea ajánlásával:
Hozzávalók:
10 dkg gluténmentes kovász (Nutri+rizsliszt) Előző receptnél elolvashatod hogyan is készítheted el)
1 evőkanál Nutri Free mix per Pane
- https://eletfa.eu/termek/nutri-free-mix-per-panne-glutenmentes-kenyerpor-1000-g/
1 evőkanál rizsliszt
- https://eletfa.eu/termek/barbara-rizsliszt-500-g/
További hozzávalók:
1 evőkanál chia mag
- https://eletfa.eu/termek/bio-fekete-chiamag-100-g/
2,5 dl víz
A chia magot a vízben elkeverjük, és egy órát állni hagyjuk. Közben időnként megkeverjük.
A kenyérhez szükség van még:
20 dkg Nutri Free mix per pane
5 dkg Schar mix B
- https://eletfa.eu/termek/schar-mix-b-kenyerliszt-1-kg/
2 kávéskanál só
tetejére olaj
- https://eletfa.eu/termekkategoria/elelmiszerek-alapanyagok/bio-zsir-olaj-fuszerolaj/
Elkészítés:
A lisztkeverékeket, a sót és a beáztatott chia magot a kovászhoz adjuk. Összekeverjük és jól kidolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt kenyérformába simítjuk. Folpack-kal letakarva duplájára kelesztjük (türelmes voltam - nekem most 8 óra kellett, hogy megkeljen). Tetejét olajjal vékonyan lekenjük. Hideg sütőben kezdjük sütni. Kis fémedényben vizet teszünk a sütő aljába. 200 fokra állítva 35 percig sütjük. Majd a formából kivéve, a sütőpapírt eltávolítva még 10 percig sütjük a rácson.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
