Glutén-, és tejmentes lasagne
2017.03.08
Hozzávalók:
- Darált sertéshús
- Vöröshagyma
- Fokhagyma
- Házi paradicsompüré
- Házi ketchup
- Nutri Free lasagne tészta: https://eletfa.eu/termek/nutri-free-glutenmentes-lasagne-teszta-250-g/
- Joya mandulaital:https://eletfa.eu/termek/joya-uht-mandulaital-kalciummal-1l/
- Vénusz margarin
- Rizsliszt: https://eletfa.eu/termek/kenyervarazs-glutenmentes-rizsliszt-1-kg/
- só, oregano, bors, majoranna
Elkészítés:
A vöröshagymát megdinsztelem, majd a húst jól átforgatom, majd fűszerezem. Felöntöm paradicsomlével és ketchupot adok hozzá, észre főzöm. Közben a tej, margarin, rizsliszt alapanyagokból besamel mártást készítek.
A hőálló edény aljára kenek egy kis besamelt, majd a lasagne tésztákat egymás mellé teszem. Rá a darálthúsos szószból egy réteget teszek, amit besamellel borítok. Majd újabb réteget, ugyanezzel a sorrenddel. Annyit csinálok, amennyi alapanyagom van. 200 fokon 25 perc alatt készre sütöm.
Aki nem tejérzékeny, az a tetejére sajtot is tehet.
Tipp: Nekem bevállt, ha sütés előtt pár órát pihentetem, mert a tészta megpuhul a szósztól.
