Darálós keksz glutén-, és tejmentesen

2016.12.06

Aprósütemény Karácsonyra: 

Hozzávalók: megvásárolhatók a https://eletfa.eu/ webáruházunkban!

  • 40 dkg süteményliszt

https://eletfa.eu/termekkategoria/eletmodvaltoknak-specialis-dietazoknak/glutenerzekenyeknek/lisztek-lisztkeverekek/

  • 15 dkg Vénusz margarin
  • 15 dkg cukor

https://eletfa.eu/termekkategoria/elelmiszerek-alapanyagok/cukor-edesitoszer/

  • 2 tojás
  • 2 ek kakaó
  • 10 dkg vaníliás cukor

https://eletfa.eu/termek/dia-wellness-vanilias-cukor-250-g/

  • 12 dkg sütőpor

https://eletfa.eu/termek/dia-wellness-sutopor-250-g/

  • csipet só

https://eletfa.eu/termekkategoria/elelmiszerek-alapanyagok/bio-fuszerek-szoszok-so/

Elkészítés:

  1. A margarint a cukorral habosra keverjük.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  3. A lisztet összekeverjük a vaníliás cukorral, a sütőporral és hozzáadjuk a tojásos masszához.
  4. Összegyúrjuk a tésztát és a feléhez hozzáadjuk a kakaóport, jól beledolgozzuk.
  5. A tésztát folpackba csomagolva érdemes egy éjszakán át a hűtőben pihentetni.
  6. Másnap a húsdarálóra felszereljük a kekszformálót és ledaráljuk a tésztát. Egyenként 7-8 cm-es darabokat nyomunk ki a darálóból. Először a világos színű, majd a kakaós alapanyagból készítjük el a kekszeket.

Csokimáz:
14 kg vaj, 14 dkg nádcukor, 3 ek kakaó, 1 ek víz. Összefőzzük, majd pici hűlés belemártjuk a kekszeket.

© 2016 La Cuisine Royale  |  Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el