Darálós keksz glutén-, és tejmentesen
2016.12.06
Aprósütemény Karácsonyra:
Hozzávalók: megvásárolhatók a https://eletfa.eu/ webáruházunkban!
- 40 dkg süteményliszt
https://eletfa.eu/termekkategoria/eletmodvaltoknak-specialis-dietazoknak/glutenerzekenyeknek/lisztek-lisztkeverekek/
- 15 dkg Vénusz margarin
- 15 dkg cukor
https://eletfa.eu/termekkategoria/elelmiszerek-alapanyagok/cukor-edesitoszer/
- 2 tojás
- 2 ek kakaó
- 10 dkg vaníliás cukor
https://eletfa.eu/termek/dia-wellness-vanilias-cukor-250-g/
- 12 dkg sütőpor
https://eletfa.eu/termek/dia-wellness-sutopor-250-g/
- csipet só
https://eletfa.eu/termekkategoria/elelmiszerek-alapanyagok/bio-fuszerek-szoszok-so/
Elkészítés:
- A margarint a cukorral habosra keverjük.
- Egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
- A lisztet összekeverjük a vaníliás cukorral, a sütőporral és hozzáadjuk a tojásos masszához.
- Összegyúrjuk a tésztát és a feléhez hozzáadjuk a kakaóport, jól beledolgozzuk.
- A tésztát folpackba csomagolva érdemes egy éjszakán át a hűtőben pihentetni.
- Másnap a húsdarálóra felszereljük a kekszformálót és ledaráljuk a tésztát. Egyenként 7-8 cm-es darabokat nyomunk ki a darálóból. Először a világos színű, majd a kakaós alapanyagból készítjük el a kekszeket.
Csokimáz:
14 kg vaj, 14 dkg nádcukor, 3 ek kakaó, 1 ek víz.
Összefőzzük, majd pici hűlés belemártjuk a kekszeket.
