Csokitorta

2016.12.05

Magdi mama fincsi tortája

Hozzávalók:

- 6 tojás
- 6 ek nádcukor
https://eletfa.eu/.../elelmiszerek-alapanya.../cukor-edesitoszer/
- 10 g vaníliás cukor
https://eletfa.eu/termek/dia-wellness-vanilias-cukor-250-g/
- 12 g sütőpor
https://eletfa.eu/termek/dia-wellness-sutopor-250-g/
- 15 dkg darált dió
- 6 ek Emese süteményliszt
https://eletfa.eu/termek/emese-sutemenypor-400-g/
- 75 g csoki puding
https://eletfa.eu/termek/mester-pudingpor-csoki-izu-200-g/
- 1 ek kukoricakeményítő
https://eletfa.eu/termek/kukoricakemenyito-250-g/
- 3 ek víz a tojásfehérjébe
- 3 ek víz a tojássárgájába

Tészta elkészítése:

Tojásfehérjét pici cukorral keményre felverem. A tojás sárgájához nádcukrot és 3 ek vizet teszek, habosra keverem. Harmadik tálba a diót, ½ ek kakaót, vaníliás cukrot, sütőport és Emese lisztet dolgozom össze. Ezután a tojássárgájás tálba apránként adagolom a felvert tojásfehérjét, és a diós keveréket. Óvatosan forgatom, hogy ne törjön össze a tojásfehérje. A tortaformát kikenem vajjal és egy pici liszttel meghintem, majd beleöntöm a masszát. Alacsony lángon 40-45 percig sütöm. Kihűlve 3 részre vágom.

Krém:
Csoki pudinghoz 4,5-5 dl vizet öntök, és 1 ek étkezési keményítőt teszek hozzá. Hagyom kihűlni, folyamatos kevergetés mellett, hogy ne "bőrösödjön" meg. 1 Vénusz kockát és 20 dkg nádcukrot habosra keverem, majd hozzáadom a pudinghoz. Ez elegendő a tetejére is, de ha nem, akkor csoki mázat is készíthetünk.

Csokimáz:
14 kg vaj, 14 dkg nádcukor, 3 ek kakaó, 1 ek víz. Összefőzzük, majd pici hűlés után a tortára tesszük.

© 2016 La Cuisine Royale  |  Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el