Ropogós héjú illatos házi cipó recept

2016.11.18

Dobos Beáta BAB Gluténmentes Blog szerkesztőjétől:

Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):
· 270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék https://eletfa.eu/.../szafi-free-ropogos-kergu-hazi-kenyerlis.../
· 3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)https://eletfa.eu/termek/natur-himalaya-finom-feher-500-g/
· 40 g frissen facsart 100%-os citromlé
· 300 g langyos víz
· ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.

Elkészítés:
A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).
5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete). A tésztát két részre osztottam, hosszú rudat sodortam, és a két rudat összetekertem, úgy sütöttem meg.1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét.

Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.
Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük

© 2016 La Cuisine Royale  |  Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el