Pudingos piskóta szelet

2017.01.26

Mandi lány konyhájából:

Krémhez:

fél l tej

2 ek édesítő

2 ek gluténmentes pudingpor

https://eletfa.eu/termek/dia-wellness-hideg-puncs-puding-70g/

200 g tea vaj

ízlés szerint kókusz, brandy aroma

Tésztához:

4 db tojás

4 ek édesítő por

4 ek gluténmentes süteményliszt

- https://eletfa.eu/termek/mester-sutemenyliszt-500-g/

4 tk sütőpor
- https://eletfa.eu/termek/mester-sutopor-200-g/

Elkészítés:

Fél liter tejből édesítőszerrel pudingot főzök. Auchanban vett édesítőt használok 1-1 arányban van a cukorral ciklamát és szaharin alapú. Pudingot kihűtöm, majd összekeverem 200 g teavajjal. Ízlés szerint ízesítem, én kókuszreszeléket és egy kis brandy aromát tettem tejszín ízű pudinghoz.

Piskóta: 4 tojássárgáját 4 ek édesítővel habosra verem, 4 ek sütemény lisztet keverek bele a tojás fehérjét kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom a lisztes masszába. 4 tk sütőport teszek bele. Kilisztezett tepsibe öntöm és 200 fokon kb 20 percig sütöm. Ha már szép színe van, tűpróbával ellenőrzöm.

Ha kihűlt a piskóta bekenem a krémmel, aki szereti, lehet rá csokimázt is tenni.

Jó étvágyat!

© 2016 La Cuisine Royale  |  Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el