Pudingos piskóta szelet
Mandi lány konyhájából:
Krémhez:
fél l tej
2 ek édesítő
2 ek gluténmentes pudingpor
- https://eletfa.eu/termek/dia-wellness-hideg-puncs-puding-70g/
200 g tea vaj
ízlés szerint kókusz, brandy aroma
Tésztához:
4 db tojás
4 ek édesítő por
4 ek gluténmentes süteményliszt
- https://eletfa.eu/termek/mester-sutemenyliszt-500-g/
4 tk sütőpor
- https://eletfa.eu/termek/mester-sutopor-200-g/
Elkészítés:
Fél liter tejből édesítőszerrel pudingot főzök. Auchanban vett édesítőt használok 1-1 arányban van a cukorral ciklamát és szaharin alapú. Pudingot kihűtöm, majd összekeverem 200 g teavajjal. Ízlés szerint ízesítem, én kókuszreszeléket és egy kis brandy aromát tettem tejszín ízű pudinghoz.
Piskóta: 4 tojássárgáját 4 ek édesítővel habosra verem, 4 ek sütemény lisztet keverek bele a tojás fehérjét kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom a lisztes masszába. 4 tk sütőport teszek bele. Kilisztezett tepsibe öntöm és 200 fokon kb 20 percig sütöm. Ha már szép színe van, tűpróbával ellenőrzöm.
Ha kihűlt a piskóta bekenem a krémmel, aki szereti, lehet rá csokimázt is tenni.
Jó étvágyat!