Nutri Free mindenmentes kakaós csiga

2017.02.09

Kismacs konyhájából

Hozzávalók:

Tésztához:

150 g Nutri Free mix per Panne lisztkeverék

https://eletfa.eu/termek/nutri-free-mix-per-panne-glutenmentes-kenyerpor-1000-g/

100 g Schar mix C lisztkeverék

https://eletfa.eu/termek/schar-mix-c-glutenmentes-lisztkeverek-kekszekhez-edessegekhez-1-kg/

5 dkg Vénusz tejmentes margarin

5 dkg nádcukor

https://eletfa.eu/termek/bio-vilagos-nadcukor-500-g/

8 g sütőpor

https://eletfa.eu/termek/dia-wellness-sutopor-250-g/

10 g vaníliás cukorhelyettesítő

https://eletfa.eu/termek/dia-wellness-vanilias-cukor-250-g/

1 bio citrom reszelt héja (elhagyható)

csipet só

1 tk útífűmaghéj

https://eletfa.eu/termek/natur-utifu-maghej-150-g/

180 ml Joya mandulaital

https://eletfa.eu/termek/joya-bio-mandulaital-1-l/

Töltelékhez:

1,5 ek kakaópor

https://eletfa.eu/termek/barbara-glutenmentes-20-22-os-kakaopor-300-g/

2 ek nádcukor

https://eletfa.eu/termek/bio-vilagos-nadcukor-500-g/

1 ek tejmentes Vénusz margarin olvasztva a tészta lekenéséhez belülről

Tetejére:

1 dl Joya mandulaital

https://eletfa.eu/termek/joya-bio-mandulaital-1-l/

1 ek tejmentes Vénusz margarin olvasztva

Tészta nyújtáshoz:

Kenyérvarázs rizsliszt

https://eletfa.eu/termek/kenyervarazs-glutenmentes-rizsliszt-1-kg/

Elkészítése:

Száraz hozzávalókat összekeverem, majd a tejet lassan hozzáöntve, dagasztógéppel összedolgozom. Ezután az olvasztott vajat is beleöntöm, és addig dagasztom, míg egynemű lesz. 

Lisztes kézzel gombóccá formálom, és rizslisztes deszkán vékonyra nyújtom. Megkenem az olvasztott margarinnal és rászórom a kakaós cukort. Szorosan feltekerem, és 1,5 - 2 cm-es csigákra vágom. 

Sütőpapíros tepsibe teszem, és 175 fokos előmelegített sütőben 15 perci g sütöm. Kiveszem, megkenem a tejes margarinnal, és visszateszem még 15 percig sülni.

© 2016 La Cuisine Royale  |  Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el