Nutri Free mindenmentes kakaós csiga

2017.02.09

Kismacs konyhájából

Hozzávalók:

Tésztához:

150 g Nutri Free mix per Panne lisztkeverék

http://eletfa.eu/termek/nutri-free-mix-per-panne-glutenmentes-kenyerpor-1000-g/

100 g Schar mix C lisztkeverék

http://eletfa.eu/termek/schar-mix-c-glutenmentes-lisztkeverek-kekszekhez-edessegekhez-1-kg/

5 dkg Vénusz tejmentes margarin

5 dkg nádcukor

http://eletfa.eu/termek/bio-vilagos-nadcukor-500-g/

8 g sütőpor

http://eletfa.eu/termek/dia-wellness-sutopor-250-g/

10 g vaníliás cukorhelyettesítő

http://eletfa.eu/termek/dia-wellness-vanilias-cukor-250-g/

1 bio citrom reszelt héja (elhagyható)

csipet só

1 tk útífűmaghéj

http://eletfa.eu/termek/natur-utifu-maghej-150-g/

180 ml Joya mandulaital

http://eletfa.eu/termek/joya-bio-mandulaital-1-l/

Töltelékhez:

1,5 ek kakaópor

http://eletfa.eu/termek/barbara-glutenmentes-20-22-os-kakaopor-300-g/

2 ek nádcukor

http://eletfa.eu/termek/bio-vilagos-nadcukor-500-g/

1 ek tejmentes Vénusz margarin olvasztva a tészta lekenéséhez belülről

Tetejére:

1 dl Joya mandulaital

http://eletfa.eu/termek/joya-bio-mandulaital-1-l/

1 ek tejmentes Vénusz margarin olvasztva

Tészta nyújtáshoz:

Kenyérvarázs rizsliszt

http://eletfa.eu/termek/kenyervarazs-glutenmentes-rizsliszt-1-kg/

Elkészítése:

Száraz hozzávalókat összekeverem, majd a tejet lassan hozzáöntve, dagasztógéppel összedolgozom. Ezután az olvasztott vajat is beleöntöm, és addig dagasztom, míg egynemű lesz. 

Lisztes kézzel gombóccá formálom, és rizslisztes deszkán vékonyra nyújtom. Megkenem az olvasztott margarinnal és rászórom a kakaós cukort. Szorosan feltekerem, és 1,5 - 2 cm-es csigákra vágom. 

Sütőpapíros tepsibe teszem, és 175 fokos előmelegített sütőben 15 perci g sütöm. Kiveszem, megkenem a tejes margarinnal, és visszateszem még 15 percig sülni.