Nutri Free mindenmentes kakaós csiga
Kismacs konyhájából
Hozzávalók:
Tésztához:
150 g Nutri Free mix per Panne lisztkeverék
https://eletfa.eu/termek/nutri-free-mix-per-panne-glutenmentes-kenyerpor-1000-g/
100 g Schar mix C lisztkeverék
https://eletfa.eu/termek/schar-mix-c-glutenmentes-lisztkeverek-kekszekhez-edessegekhez-1-kg/
5 dkg Vénusz tejmentes margarin
5 dkg nádcukor
https://eletfa.eu/termek/bio-vilagos-nadcukor-500-g/
8 g sütőpor
https://eletfa.eu/termek/dia-wellness-sutopor-250-g/
10 g vaníliás cukorhelyettesítő
https://eletfa.eu/termek/dia-wellness-vanilias-cukor-250-g/
1 bio citrom reszelt héja (elhagyható)
csipet só
1 tk útífűmaghéj
https://eletfa.eu/termek/natur-utifu-maghej-150-g/
180 ml Joya mandulaital
https://eletfa.eu/termek/joya-bio-mandulaital-1-l/
Töltelékhez:
1,5 ek kakaópor
https://eletfa.eu/termek/barbara-glutenmentes-20-22-os-kakaopor-300-g/
2 ek nádcukor
https://eletfa.eu/termek/bio-vilagos-nadcukor-500-g/
1 ek tejmentes Vénusz margarin olvasztva a tészta lekenéséhez belülről
Tetejére:
1 dl Joya mandulaital
https://eletfa.eu/termek/joya-bio-mandulaital-1-l/
1 ek tejmentes Vénusz margarin olvasztva
Tészta nyújtáshoz:
Kenyérvarázs rizsliszt
https://eletfa.eu/termek/kenyervarazs-glutenmentes-rizsliszt-1-kg/
Elkészítése:
Száraz hozzávalókat összekeverem, majd a tejet lassan hozzáöntve, dagasztógéppel összedolgozom. Ezután az olvasztott vajat is beleöntöm, és addig dagasztom, míg egynemű lesz.
Lisztes kézzel gombóccá formálom, és rizslisztes deszkán vékonyra nyújtom. Megkenem az olvasztott margarinnal és rászórom a kakaós cukort. Szorosan feltekerem, és 1,5 - 2 cm-es csigákra vágom.
Sütőpapíros tepsibe teszem, és 175 fokos előmelegített sütőben 15 perci g sütöm. Kiveszem, megkenem a tejes margarinnal, és visszateszem még 15 percig sülni.