Kakaós fonott kalács

2016.11.16

Dobos Beáta Blogger ajánlásával:

Hozzávalók:

12 dkg Nutri free mix per Pane
12 dkg Beiker
12 dkg Schar mixB
1 teáskanál Naturbit psyllium rost őrlemény
1,2 dl víz
1 tojás
1,5 dkg élesztő
2 evőkanál porcukor
1 csipet só
2 dl 30%-os zsírtartalmú kókusz tejszín 

A kakaós részhez:
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál víz
A kenéshez:
1 tojás sárgája
1 evőkanál kókusztejszín

Elkészítés:

A psylliumot a vízben elkeverjük. Félre tesszük, míg zselés állagúvá válik. A tejszínt meglangyosítjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük. Összekeverjük a psylliummal és a tejszínnel, majd jól kidolgozzuk.
A tésztát két részre osztjuk. Az egyik részbe beledolgozzuk a kakaóport és egy evőkanál vizet. A kakaós és a világos tésztát is 2 részre osztjuk. Mindegyik tésztadarabot kb. 40 cm hosszú rúddá sodorjuk. A 4 tésztarudat egyszerű négyes fonással összefonjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A tojássárgát egy evőkanál tejszínnel kikeverjük. A kalács tetejét lekenjük. Szobahőmérsékleten egy óráig kelesztjük. Majd még egyszer lekenjük a tojássárgája és tejszín keverékével. 170 fokos sütőben 35 percig sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

https://dobosbea.blogspot.hu/2016/03/kakaos-fonott-kalacs.html


© 2016 La Cuisine Royale  |  Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el