Kuglóf recept tortaformában sütve

2017.02.02

Gluténmentes, tejmentes

Hozzávalók:

2 tojás

1 ek útifű maghéj

http://eletfa.eu/termek/natur-utifu-maghej-150-g/

150 g Emese süteményliszt

http://eletfa.eu/termek/emese-sutemenypor-400-g/

150 g Vénusz tejmentes vaj

50 g kókuszvirágcukor

http://eletfa.eu/termek/bio-kokuszviragcukor-500-g/

25 g világos nádcukor

http://eletfa.eu/termek/bio-vilagos-nadcukor-500-g/

1/2 sütőpor

10 g vaníliáscukor

http://eletfa.eu/termek/dia-wellness-vanilias-cukor-250-g/

1/2 ek kakaó

http://eletfa.eu/termek/barbara-glutenmentes-20-22-os-kakaopor-300-g/

1/2 ek víz

csipet só

http://eletfa.eu/termek/natur-himalaya-finom-feher-500-g-2/

Elkészítés:

A tojásfehérjéket a sóval habbá verjük. Sárgáját kikeverjük az olvasztott vajjal, cukrokkal, és a lisztkeverékhez adott sütőport, kakaót fokozatosan hozzá adagoljuk. 

Ha alaposan elkevertük, összeforgatjuk a tojásfehérje habjával, vigyázva, ne törjön össze.

190 °C-os előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ha pirol a teteje, érdemes alufóliával takarni. Tűpróbával ellenőrizzük az állagát.

Tetejére tehetünk csokimázat.

Krém
25 dkg kakaó
http://eletfa.eu/.../barbara-glutenmentes-20-22-os-kakaopor-.../
25 dkg nádcukor
http://eletfa.eu/termek/bio-vilagos-nadcukor-500-g/
1 púpos mokkás kanál nescafé
0,8 dl víz
25 dkg Vénusz tejmentes margarin
1 egész tojás

Elkészítés:

Cukrot, kakaót, kávét, vizet összekeverjük és kis lángon sűrűre főzzük. Akkor kész, amikor vízbe csepegtetve már nem folyik szét, szálas marad.

A tűzről levéve belekeverjük a margarint. Folyamatosan kell keverni, amíg fel nem olvad, akkor gyönyörű fényes lesz.

Ha kész, jól elkeverünk benne egy nyers tojást. Hagyjuk jól kihűlni, utána hűtőbe tesszük.

Mielőtt a piskótára kenjük, jól átkeverjük, hogy folyósabbá és fényessé váljon.