Farsangi fánk tej-,és gluténmentesen

2017.01.17

Dobos Bea a BAB Gluténmentes blog szerkesztője már a farsangra készül :-)

Hozzávalók megvásárolhatók webáruházunkban!

- 25 dkg Nutri Free mix per Pane
https://eletfa.eu/.../nutri-free-mix-per-panne-glutenmentes-k.../
- 5 dkg Mester házi kenyérliszt
https://eletfa.eu/.../mester-hazi-kenyerliszt-kenyermix-1000-g/
- 3 dkg olvasztott vaj
- 1,5 dl langyos tej
https://eletfa.eu/.../tejerz.../tejtermekek-joghurtok-desszertek/
- 0,5 dl langyos víz
- 1 tojás sárgája
- 1,5 dkg élesztő
- 3 dkg porcukor
https://eletfa.eu/term.../paleolit-porcukor-helyettesito-500-g/

Elkészítés:
A hozzávalókat tálba mérjük, összekeverjük és jól kidolgozzuk. A tésztát 30 percig kelesztjük, majd egy cm vékonyra nyújtjuk. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A fánkok közepét fakanál nyelével benyomjuk. Konyharuhával letakarva fél óráig pihentetjük. Bő, forró olajban sütjük. A sütésnél először a fánkok felül lévő oldala kerüljön alulra. Egyik oldalát fedő alatt 1-2 percig sütjük, majd megfordítva a másik oldalát is. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük. Porcukorral meghintve és házi baracklekvárral tálaljuk.

© 2016 La Cuisine Royale  |  Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el