Eszti mama csokitortája

2017.01.22

Glutén-, tej-, sütőpormentes és nagyon finom!

Hozzávalókat megvásárolhatjátok webáruházunkban!

Piskóta
- 7 tojás
- 6 ek nádcukor (ez csak az emese lisztre igaz, a többinél 7 ek)
https://eletfa.eu/termek/bio-vilagos-nadcukor-500-g/
- 7 ek emese liszt
https://eletfa.eu/termek/emese-sutemenypor-400-g/

Krém
- 25 dkg kakaó
https://eletfa.eu/.../barbara-glutenmentes-20-22-os-kakaopor-.../
25 dkg nádcukor
https://eletfa.eu/termek/bio-vilagos-nadcukor-500-g/
- 1 púpos mokkás kanál nescafé
- 0,8 dl víz
- 25 dkg Vénusz tejmentes margarin
- 1 egész tojás

Elkészítés:

Piskóta
A tojásfehérjét a cukorral felverjük. (A nádcukrot csak közvetlenül a kezdést megelőzően szabad a fehérjéhez adni. Ha sokáig áll a tojásfehérjében nem lehet felverni, folyós marad!)
Tegyük bele a tojás sárgákat és azzal együtt is verjük fel.
Belekeverjük a lisztet. Szitálni nem lehet, csak finoman szórni.
Addig sütöm, amíg nem ragad a teteje.

Krém:

Cukrot, kakaót, kávét, vizet összekeverjük és kis lángon sűrűre főzzük. Akkor kész, amikor vízbe csepegtetve már nem folyik szét, szálas marad.

A tűzről levéve belekeverjük a margarint. Folyamatosan kell keverni, amíg fel nem olvad, akkor gyönyörű fényes lesz.

Ha kész, jól elkeverünk benne egy nyers tojást. Hagyjuk jól kihűlni, utána hűtőbe tesszük.

Mielőtt a piskótára kenjük, jól átkeverjük, hogy folyósabbá és fényessé váljon.

© 2016 La Cuisine Royale  |  Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el